Welkom bij Villa Johanna!

Graag heten wij u welkom in ons huiskamerrestaurant. Om te reserveren voor grotere groepen of om een vraag te stellen, mag u ons steeds mailen.  Reserveren wacht iedereen momenteel af, maar dat mag altijd, u kan steeds online annuleren zonder probleem

CADEAUBONNEN voortaan KOSTENVRIJ te bestellen via de link op deze website

Villa Johanna is de ideale plek voor uw familiefeestje, verjaardag, reünie, communie, enzovoort… Ook van harte welkom voor een romantisch etentje met twee of een vlotte lunch met de collega’s. Elke middag bieden wij een lunch aan, voor- en hoofdgerecht aan 22 euro. (niet op zon-en feestdagen) of kiest u uit het keuzemenu.
s’ Avonds zijn we enkel op vrijdag en zaterdag open voor het keuzemenu. Er is bij ons geen kaart, enkel de gerechten uit het keuzemenu en eventuele suggesties zijn beschikbaar.
Door de stijging van onze vaste kosten zoals energie en lonen is de prijs van het menu (voor het eerst in 10 jaar) aangepast. Daarnaast zullen we om praktische en ecologische reden
het gebruik van linnen verder afbouwen. We voorzien een kwaliteitsvol en milieuvriendelijk alternatief van een Deense gecertificeerde producent.

Graag tot binnenkort!

Gans de maand april kan u straks HIER uw online bestelling plaatsen (vanaf 31/3)

Villa Johanna
Budgetvriendelijke kwaliteit

Leen en Bart kochten dit pand eind 2002. Na acht jaar ervaring in de toeristische Zwalmstreek, werd de baksteen in de maag steeds groter. De vroegere bloemistenwoning Villa Johanna kenden zij reeds van kindsbeen.

Mede dankzij de vakkundige kennis van Leens vader, architect JP Ryssen, kon deze prachtige Jugendstil woning uit 1928 terug in ere hersteld worden. Na zes maanden zware verbouwingen en aanpassingen konden in maart 2003 de deuren open. Het zou echter tot 2013 duren om alle restauraties te voltooien.

Niet te complex, vers, heerlijk.

Chef Bart volgde een klassieke opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, en kon in verschillende zaken kennis opdoen, aangevuld met zelfstudie en veelvuldige workshops. Uit eigen ondervinding kon al snel de nadruk gelegd worden op een degelijke, niet te complexe keuken, met verse ingrediënten van betrouwbare leveranciers. Steeds werd “budgetvriendelijk” bovenop geplaatst zonder daarom aan kwaliteit in te boeten.

Kwaliteit, maar budgetvriendelijk

Dit is mede mogelijk door zoveel als kan zelf te doen. Gaande van de boodschappen voorbereidingen, opkuis, poetsen, wassen, administratie, management…. Een ganse waslijst dus, en reden te meer dat Villa Johanna wat minder open is.

Gastvrouw Leen volgde een klassieke humaniora opleiding gevolgd door enkele jaren communicatiewetenschappen. Tijdens de weekends sprong zij geregeld in bij onder andere feestzaal Lozen Boer. Sinds 1995 runt zij samen met Bart een eigen zaak en staat in voor het ontvangen van gasten, bestellingen opvolgen, de juiste wijnen uitkiezen en uiteraard het ganse lijstje helpen afwerken om het “budgetvriendelijk” te houden.

Chiel (°2001) en Tijl (°2004) zijn de twee zonen die af en toe wel eens in het restaurant rondtoeren en er mede voor in staan dat kindvriendelijkheid hier geen loze betekenis heeft!

Loading ...
Loading ...